Tom en Ties producties

Rond 1992 werden Tom Bruijns en Marty van der Staak door kindertheater Sip Sop benaderd om hun Koninginnedagvoorstelling muzikaal te begeleiden. Daaruit ontstonden de namen Tom en Ties en dat was het begin van een lange, nog steeds voortdurende, vruchtbare samenwerking.

Tom Bruijns speelt al sinds zijn tienertijd gitaar. Tom legt zich, naast composities gedacht vanuit gitaar, vooral toe op organisatie, vormgeving en techniek.

Marty van der Staak componeert vanuit toetsen, wat heel andere composities oplevert. Marty deed de vakopleiding orkestdirectie en de specialisatie opleiding koordirectie lichte muziek. Hij legt zich vooral toe op het schrijven van arrangementen.

Regelmatig wordt dit tweetal gevraagd voor het schrijven van liederen en composities op nieuw geschreven teksten. Zo schreven zij originele muziek voor een aantal musicals. Zij werkten regelmatig samen met bekende regisseurs als Teresa van de Ven en Jan Smeets. Beiden speelden ze in de folkband En Dees Dan (met Ad van Genechten en Steeph Custers van Dommelvolk) en later in Emigrant's Daughter.

Voorts zijn beiden actief in het producen en het begeleiden van CD-producties.